eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hihetetlen, miket észleltek amerikai pilóták

Hihetetlen, miket észleltek amerikai pilóták

A Pentagon jelentései nagyon nagy sebességgel haladó légi járművekről, valamint olyan esetekről szólnak, amikor katonai gépek találkoztak ismeretlen tárgyakkal.

A haditengerészet egykori pilótája arról számolt be, hogy 2004-ben olyan repülő tárgyakról rögzítettek felvételeket, amelyek az eddig ismert sebességi kapacitásokon messze túlmutattak. A felvételek David Fravor és Jim Slaight repülése idején készültek. Fravor azt mondta a  The New York Times-nak, hogy rengetek próbarepülésen vettek már részt a csendes-óceáni térségében, de az általuk érzékelt repülő tárgyakhoz hasonlókat még soha életükben nem láttak.

Az alábbi videót a portál az Amerikai Védelmi Minisztériumtól kapta:

Beszámolók szerint – amit a pilótákkal kapcsolatot tartó rádiókezelő is megerősített – a repülő tárgyak hirtelen jelentek meg 80.000 láb magasan, majd a tenger felé haladva megálltak és lebegtek 20.000 láb magasságban, majd gyorsan elhagyták a radar hatótávolságát. A  két harci repülőgép a tárgyak felé tartott, de nem nem tudták őket elérni.

Az egyik repülőtárgy szinte egy helyben lebegett, fehéres színű, 40 láb hosszúságú és ovális formájú volt

– számolt be az észleléséről Fravor parancsnok, aki azt is elmondta, hogy legalább negyven mérföldre voltak a tárgyaktól, amik kevesebb, mint egy perc alatt képesek voltak kikerülni a látkörükből. 

„Fogalmam sincs, hogy mit láttam” – mondta Fravor parancsnok az eset pillanatában a másik pilótának, és hozzátette, hogy a beazonosíthatatlan tárgy repülési képessége messze túlmutatott egy F-18-as kapacitásánál. Nem volt se szárnya, se rotorja, viszont úgy gyorsult, amilyet még sosem láttak azelőtt.

Az Advanced Aerospace Threat Identification névre hallgató program foglalkozott minden hasonló észleléssel, a program védelmi minisztérium keretéből történő támogatása 2012-ben megszűnt. A program a lap információi szerint továbbra is Pentagon falai között zajlik, de már a CIA-val és a haditengerészettel együttműködve. Fravor beszámolói után nem történt később vizsgálat a repülő tárgyakkal kapcsolatban, a férfi pedig visszavonulásáig a Perzsa-öbölben folytathatta a katonai karrierjét. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×