eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb fontos pillanat közeleg a királyi család életében

Óvodába megy januártól Sarolta hercegnő, Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermeke. A hírt hétfőn jelentette be a Kensington-palota, a szülők londoni rezidenciája.

A bejelentés jelentőségét az adja, hogy Sarolta, aki jövőre hároméves lesz, mindössze a harmadik a brit trónutódlási sorrend első néhány helyén állók közül, akit óvodába adnak. Az első Sarolta édesapja, Vilmos volt, a második György herceg, Vilmos és Katalin fia, Sarolta bátyja, aki azóta már iskolába jár.

Korábban a brit trón várományosait és gyermekeiket mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel magánnevelők az iskolai életre.

A hercegnő, aki 2015 májusában született, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg és bátyja, György után a negyedik helyet foglalja el a trónöröklési sorban.

A Kensington-palota hétfői bejelentése szerint Sarolta január 4-étől a Willcocks Nursery School nevű gyermekintézménybe jár majd. A patinás magánóvoda a palotától nem messze, a világhírű londoni rendezvényközpont, a Royal Albert Hall tőszomszédságában működik. A délelőtti foglalkozások éves díja 9150 font (csaknem 3,3 millió forint), a délután járó gyerekek szüleinek az intézmény 5400 fontot (1,9 millió forintot) számláz.

A hercegnő először valószínűleg délutánonként jár majd az óvodába, mert az intézmény leírása szerint elsősorban ezeket a lazább foglalkozásokat alakították ki a két-hároméves gyerekek igényeinek megfelelően, a délelőtti programok kötöttebbek, és főleg a 4-5 éves korosztály érdeklődéséhez igazodnak.

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából új családi fotót is közzétett. A fénykép - amelyet Chris Jackson ismert fotográfus készített - Vilmost, Katalint, Györgyöt és Sarolta hercegnőt ábrázolja a Kensington-palotában. Ez a fotó díszíti majd a házaspár karácsonyi üdvözlőlapjait.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×