eur:
394.35
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Sajátos német akciót indítottak a menekülteknek

Sajátos német akciót indítottak a menekülteknek

Sajátos karácsonyi-újévi akciót hirdetett a német kormány.

Az a menekült család, amely gyerekeivel együtt a következő év februárjáig elhatározza, hogy elutazik Németországból, akár 6000 eurót is kaphat - írta az amerikai Business Insider lengyel kiadása alapján a napi.hu. A cikk szerint így akarja a német kormány elkerülni azoknak a bevándorlókat a költséges deportációját, akik nem kaptak menekültjogot. Ez a prémium arra ösztönözheti őket, hogy önkéntesen elhagyják az országot.

Az országban jelenleg 115 ezer olyan külföldi él, akinek a hatóságok nem adták meg a menekültjogot vagy a védelem egyéb formáját. Közülük 80 ezernek tolerálják további németországi tartózkodását, 35 ezer embernek azonban azonnal el kell hagynia Németország területét.

Az év kezdete óta a németek csak 19 500 embert deportáltak, mert az esetek többségében gondot okoz a megfelelő dokumentumok hiánya vagy a származási ország megtagadja az együttműködését az eljárásban.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×