eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien

Feloldották a lezárást a turistaparadicsomban

Ismét megnyitották Bali nemzetközi repterét, miután két napig volt zárva volt az Agung vulkán fokozott tevékenysége miatt.

A vulkán szombat este egy alkalommal, majd vasárnap háromszor is kitört, a keletkezett hamu mintegy négyezer méteres magasságba lövellt fel, és térségében sűrű, fekete füst gomolygott. A légtérzárlat turisták tízezreit kényszerítette maradásra a szigeten.

A légikikötő normális üzemmódban működik

- közölték a hatóságok azt követően, hogy a korábbi legmagasabb szintű riasztást egy fokozattal csökkentették.

A Singapore Airlines, a Qantas ausztrál légitársaság és fapados leányvállalata a Jetstar közölte, hogy ismét küldenek járatokat Balira.

A reptér szóvivője emlékeztetett arra, hogy mintegy 430 belföldi és külföldi légi járatot töröltek még szerdán is.

A több mint 3 ezer méter magas vulkán már szeptember közepén küszöbönálló kitörés jeleit mutatta, emiatt a környékén fekvő falvakból több mint 130 ezer ember menekült el. A vulkáni tevékenység azonban később alábbhagyott, és sokan visszatértek lakhelyükre. A múlt hét végén azonban ismét vészjósló jelek érkeztek a tűzhányóból.

Az Agung legutóbb 1963-ban tört ki, több mint 10 kilométeres magasságba lövellve ki hamuoszlopot. Az akkori vulkánkitörésben mintegy 1200 ember életét vesztette.

Az indonéziai Bali a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb tagja, Jávától keletre, Lombok szigetétől nyugatra fekszik. Indonézia 33 tartományának egyike, a tartományi főváros, Denpasar a sziget déli részén található.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×