eur:
391.17
usd:
367.22
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szomszédja verte a republikánus szenátort

Otthonában, fűnyírás közben támadta meg a szomszédja Rand Paul kentuckyi republikánus szenátort, a politikusnak eltört a bordája, a támadót letartóztatták - jelentette az amerikai sajtó.

A támadás még pénteken este történt, ám csak szombaton este hozták nyilvánosságra. A szenátorra a szomszédja, René Boucher támadt rá, a kiérkező rendőrök letartóztatták és megindították az eljárást.

A rendőrség nem nyilatkozott a bántalmazás lehetséges indítékáról. Rand Paul szóvivője, Kelsey Cooper elmondta: a szenátor a gyepet nyírta, amikor az 59 éves Boucher rátámadt. Rand Paul kisebb sérüléseket szenvedett, a többi között eltört a bordája, de nem szorult hosszasabb kórházi ápolásra.

Kentucky államban egy évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak az előre megfontolt szándékkal elkövetett bántalmazásért.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

A magyar GDP mintegy egyötödét adja az ipar, azonban a versenyképességét garantáló ipari digitalizáció gyerekcipőben jár itthon. Az NTPSz (Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség) célja, hogy networking és tudásátadás koordinálásával segítse a folyamatot. A nemrég lezajlott Smart Manufacturing Fesztivál sarokpont volt a szervezet életében: láthatóvá tette az ipari digitalizációt és számtalan vállalat között indult meg a párbeszéd a fesztiválnak köszönhetően, amely több mint 2000 fő számára tette lehetővé a részvételt. Az NTPSz április 29-én tartotta a fesztivál záróeseményét, ennek keretében a szervezet távlati céljait is kijelölték.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×