eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Megszólalt Szijjártó az Orbán-Trump találkozóról

Megszólalt Szijjártó az Orbán-Trump találkozóról

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az mfor.hu-nak adott interjúban beszélt erről.

Csak a sajtó erőlteti az Orbán–Trump-találkozót, "mi nem fétisként tekintünk egy magyar-amerikai csúcstalálkozóra" – mondta Szijjártó Péter az interjúban, kijelentve, hogy mostanában nem lesz ilyen esemény.

"Miniszterelnökök, elnökök soha nem találkoznak csak azért valakivel, hogy csak úgy találkozzanak vele.

Hogyha lesz olyan ügy, amit meg kell beszélni, akkor majd fognak találkozni. Jelenleg nincs olyan ügy, ami ilyen magas szintű egyeztetést igényelne"

- nyilatkozta a miniszter, aki korábban, az amerikai elnök beiktatása előtt maga beszélt egy ilyen találkozó lehetőségéről, Donald Trump meghívásáról.

Az évenkénti Orbán-Putyin találkozókban nem lát rendkívülit a külügyminiszter. Elmondta: a menetrend szerint minden évben van egy hivatalos elnöki-miniszterelnöki, valamint egy külügyminiszteri találkozó, váltott helyszíneken. Emellett vannak informális külügyminiszteri egyeztetések.

"Jövőre a magyar miniszterelnök utazik Moszkvába. Ebben én nem látok semmi rendkívülit, Magyarország és Oroszország között teljesen normális az évi egy hivatalos találkozó, tekintettel a földrajzi elhelyezkedésünkre és a gazdasági kapcsolatainkra" - fejtette ki Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy az Orbán-Putyin találkozók január-februárban szoktak történni.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×