eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla

Kiderült, mitől kékült be a kutyák szőre

Bezárattak a hatóságok egy gyárat az indiai Mumbaiban, mert kezeletlen ipari hulladékot és színezőanyagokat engedett a helyi folyóba, ami miatt 11 kutya szőrének a színe kékre változott - adta hírül a Hindustian Times helyi napilap.

A furcsa színű kutyákra először augusztus 11-én figyeltek fel a helyiek, akik azonnal panaszt tettek a környezetvédelmi hatóságnál a Kaszadi folyóba bocsátott festékek miatt, a folyóban gyakran fürdenek állatok is.

"Sokkoló volt látni, hogy a kutya fehér szőre teljesen kékre változott. Öt ilyen kutyát észleltünk és kértük a környezetvédelmi hatóságot, hogy lépjen fel a vétkes iparágak ellen" - mondta Arati Csohan, a helyi állatvédelmi szervezet vezetője a lapnak. Facebook posztjában az állatvédő arról írt, hogy Talozsa iparnegyedben a vízszennyezés nemcsak az emberekre van hatással, hanem a madarakra és a hüllőkre is. Az állatvédő mellékelte a világoskék kutyákról készült felvételeket.

Az állatvédőknek sikerült befogni egy kutyát és kimosták belőle a kék festék egy részét. Úgy ítélték meg, hogy festék nem okozott más elváltozást az állat szervezetében.

A Mumbai külterületén fekvő ipari negyedben, a Kaszadi folyó mentén több mint 900 vegyi, gyógyszer és élelmiszergyár működik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×