eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Trump telefonálgatott a hétvégén

Amerika erősíti Dél-Korea védelmét Észak-Koreával szemben, és érvényben tartja az Ausztráliával kötött menekültügyi egyezményt - európai partnerei mellett a hétvégén több csendes-óceáni ország vezetőjét is felhívta Donald Trump.

Mindkét ország erősíti védelmi erőfeszítéseit Észak-Koreával szemben – ebben állapodott meg Donald Trump amerikai elnök és Hvang Kjo Anh, Dél-Korea ideiglenes elnöke vasárnap esti telefonbeszélgetésén.

A Fehér Ház tájékoztatása alapján Donald Trump megerősítette az Egyesült Államoknak a Koreai Köztársaság megvédése iránti abszolút elkötelezettségét, beleértve a megnövelt elrettentő erő biztosítását is. Mindennek leginkább azért van nagy jelentősége, mert Trump kampánya során ennek ellentmondó nyilatkozatot is tett.

Az ausztrál miniszterelnökkel, Malcolm Turnbullal folytatott telefonbeszélgetésén Donald Trump biztosította az ausztrál kormányfőt, hogy továbbra is érvényben van a Washington és Canberra közötti megállapodás, amelynek értelmében az Egyesült Államok befogadja azoknak a menedékkérőknek egy részét, akik Ausztráliába akartak menni, de csendes-óceáni szigetországokban lévő táborokban vesztegelnek. Malcolm Turnbull megköszönte az amerikai elnök elkötelezettségét, hogy tiszteletben tartja a megállapodást, amelyet Ausztrália még az Obama-kormánnyal kötött.

Szintén a csendes-óceáni térséget érinti, hogy Abe Sindzó japán miniszterelnökkel szombaton szintén egyeztetett telefonon az amerikai elnök és biztosította, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a szigetország biztonságának védelme mellett. A két politikus áttekintette James Mattis amerikai védelmi miniszter közelgő tokiói látogatásának tervét és az észak-koreai "nukleáris fenyegetés" kérdését, majd megegyeztek abban, hogy elmélyítik a két ország kapcsolatát a kétoldalú kereskedelem és a beruházások terén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×