INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

donald trump

amerika

egyesült államok

elnök

észak-korea

ausztrália

csendes-óceán

Trump telefonálgatott a hétvégén

Infostart / InfoRádió

Amerika erősíti Dél-Korea védelmét Észak-Koreával szemben, és érvényben tartja az Ausztráliával kötött menekültügyi egyezményt - európai partnerei mellett a hétvégén több csendes-óceáni ország vezetőjét is felhívta Donald Trump.

Mindkét ország erősíti védelmi erőfeszítéseit Észak-Koreával szemben – ebben állapodott meg Donald Trump amerikai elnök és Hvang Kjo Anh, Dél-Korea ideiglenes elnöke vasárnap esti telefonbeszélgetésén.

A Fehér Ház tájékoztatása alapján Donald Trump megerősítette az Egyesült Államoknak a Koreai Köztársaság megvédése iránti abszolút elkötelezettségét, beleértve a megnövelt elrettentő erő biztosítását is. Mindennek leginkább azért van nagy jelentősége, mert Trump kampánya során ennek ellentmondó nyilatkozatot is tett.

Az ausztrál miniszterelnökkel, Malcolm Turnbullal folytatott telefonbeszélgetésén Donald Trump biztosította az ausztrál kormányfőt, hogy továbbra is érvényben van a Washington és Canberra közötti megállapodás, amelynek értelmében az Egyesült Államok befogadja azoknak a menedékkérőknek egy részét, akik Ausztráliába akartak menni, de csendes-óceáni szigetországokban lévő táborokban vesztegelnek. Malcolm Turnbull megköszönte az amerikai elnök elkötelezettségét, hogy tiszteletben tartja a megállapodást, amelyet Ausztrália még az Obama-kormánnyal kötött.

Szintén a csendes-óceáni térséget érinti, hogy Abe Sindzó japán miniszterelnökkel szombaton szintén egyeztetett telefonon az amerikai elnök és biztosította, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a szigetország biztonságának védelme mellett. A két politikus áttekintette James Mattis amerikai védelmi miniszter közelgő tokiói látogatásának tervét és az észak-koreai "nukleáris fenyegetés" kérdését, majd megegyeztek abban, hogy elmélyítik a két ország kapcsolatát a kétoldalú kereskedelem és a beruházások terén.

Kapcsolódó hang

Trump telefonálgatott a hétvégén
 
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Ennio Morricone

A világhírű zeneszerző hétfő hajnalban halt meg egy római kórházban. 91 éves volt....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018