eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Döbbenetes titkokat árult el a brit hírszerzés igazgatója

A James Bond-filmek különleges kütyükért felelős Q-jának való életbeli megfelelője egy nő - árulta el a brit hírszerzés igazgatója.

Alex Younger, az MI6 vezetője, a londoni Women in IT Awards rendezvényen fedte fel a brit titkosszolgálat apró kulisszatitkát, abbéli igyekezetében, hogy a hírszerzéshez való csatlakozásra buzdítsa a hallgatóságot.

"Ha bármelyikőjük szeretne csatlakozni hozzánk... akkor a valódi Q örömmel találkozik vele, és magam is örömmel jelentem be, hogy az igazi Q bizony nő" - mondta Younger.

Az igazgató szerint nem könnyíti meg a brit titkosszolgálat életét, hogy a James Bond-filmekben megjelenő ügynökök mindig sikkesek, és elitegyetemeken végezték a tanulmányaikat.

Younger hangsúlyozta, hogy ezzel ellentétben épp az a fontos számukra, hogy Nagy-Britannia minden egyes közösségéhez elérjenek, ezáltal biztosítva, hogy a legjobbakkal dolgozzanak együtt, függetlenül attól, hogy ki, milyen háttérrel rendelkezik.

Az igazgató egyébként nemrég úgy nyilatkozott, hogy a valódi brit titkosszolgálat nem venné fel soraiba James Bondot, hiába menti meg rendre a világot a katasztrófától.

Younger akkor úgy fogalmazott, hogy a valódi kémeknek bonyolult morális és fizikai kihívásokkal kell megküzdeniük a világ legfélelmetesebb körülményei között, ami eleve kizárja a 007-es alkalmazását, hiszen benne nincs meg a szükséges szilárd erkölcsi tartás.

A szerdai londoni rendezvényen az MI6 vezetője ugyanakkor elismerte, hogy a 007-esnek hála "az összes ellenségünk azt hiszi, hogy minden bokor mögött egy MI6 ügynök lapul, és tízezerszer hatalmasabbnak gondolnak minket, mint amekkora a valóságban vagyunk".

Q karakterét mindig is férfiak alakították a filmvásznon, mások mellett Desmond Llewelyn, Geoffrey Bayldon és John Cleese. A két legutóbbi Bond-filmben, a 007 - Skyfall és a 007 Spectre - A Fantom visszatér című mozikban Ben Whishaw brit színész bújt a kütyüszakértő bőrébe.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×