eur:
387.19
usd:
359.17
bux:
69504.12
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Gyerekek voltak az Iszlám Állam hóhérai

Egy a világhálóra hétfőn felkerült videofelvételen fiatalkorúak - köztük egy kiskorú - végeztek ki állítólagos kurd kémeket a szíriai Deir ez-Zór tartományban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet parancsára.

A több mint 18 perces felvétel három fiút mutat, amint meggyilkol három férfit. A képek hitelességét még nem sikerült igazolni. A "kalifátus kölykeinek" nevezett toborzott gyerekek közül ketten lefejeztek két foglyot, a legkisebb pedig pisztollyal végzett a rá bízott áldozattal egy vidámparkban, különféle játékokkal a háttérben.

A gyilkosságok előtt az egyik gyerek az életéről mesél a propaganda anyagban, megemlékezve a bátyjáról, aki az Iszlám Állam katonájaként esett el a harcokban. A halála után egy másik testvére rá akarta beszélni, hogy utazzon el a kurd-arab erők által ellenőrzött al-Kamesli városba, de ő elutasította, hogy a "hitehagyottak földjére" menjen, és - mint mondta - "elégedett" az életével a kalifátusban.

A fiú egy másik részlet szerint felnőttek társaságában részt vett egy házasságtöréssel megvádolt férfi agyonkövezésében.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet adatai szerint az Iszlám Állam tavaly 827 embert végzett ki bírósági eljárás nélkül Szíriában. Közülük 438-an civilek voltak.

Címlapról ajánljuk
Madár István: két folyamat akasztotta meg a dezinflációt

Madár István: két folyamat akasztotta meg a dezinflációt

Megállt az infláció csökkenése Magyarországon: áprilisban az egy évre visszatekintő drágulás 3,7 százalék volt, a márciusi 3,6 százalék után. A fogyasztói árindexet a szolgáltatások árának emelkedése húzta - mondta az InfoRádióban a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője.

Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: jön a 41 órás munkahét?

Nagy port kavart a közelmúltban Ausztriában a gazdaság különböző területeiről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványa , hogy a munkaidő sokak által sürgetett csökkentése helyett inkább növeljék a heti munkaidőt, mégpedig 41 órára. A javaslatot közvetve felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Jó a hangulat, emelkednek a tőzsdék

Jó a hangulat, emelkednek a tőzsdék

A nemzetközi színtéren folytatódik a hét korábbi részében is látott pozitív momentum, emelkednek a vezető részvényindexek, a német DAX pedig új történelmi csúcsot állított be, miközben az amerikai piacok is jól szerepelnek. Közben a magyar piacon is jó a hangulat, a befektetők ma friss információkat kaptak az OTP és a Mol első negyedéves teljesítményéről, hiszen mindkét vállalat hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését. A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein. A Mol számai messze elmaradtak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, viszont a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói feláraknak köszönhetően összességében erős számokat hozott az olajcég.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×