eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Mégsem számolják újra a michigani szavazatokat

Michigan államban egy bíró elrendelte, hogy állítsák le és fejezzék is be a múlt havi amerikai elnökválasztáson leadott szavazatok újraszámlálását.

Mark Goldsmith szövetségi bíró helyt adott a helyi republikánusok érvelésének, és úgy döntött, hogy csütörtöktől állítsák le a voksok újraszámlálását. Az érvelés szerint - amelyet a michigani fellebbviteli bírósághoz benyújtott keresetében fogalmazott meg a Republikánus Párt - az újraszámlálást szorgalmazó és fizető Jill Stein, a Zöldek volt elnökjelöltje az államban a negyedik helyen végzett, s mivel az újraszámlálással sincs semmi esélye a győzelemre, indokolatlan annak folytatása.

A döntés véglegesíti, hogy Michigan államban is Donald Trump megválasztott elnök végzett az élen a demokrata párti Hillary Clinton előtt.

Pénteken Pennsylvaniában a választási bizottság kérésére bírósági meghallgatás lesz, hogy eldöntsék: folytassák-e a voksok újraszámlálását. Wisconsinban, ahol a múlt héten kezdődött meg a mintegy hárommillió szavazat újraszámlálása, még tart az összesítés, és az eddigi eredmények nemcsak igazolták Donald Trump győzelmét, hanem a rá leadott szavazatok számának növekedését mutatják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×