eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ezért hergelik a twitterezőket a Trump-hívők

Donald Trump követői a jövő héten a mozikba kerülő Zsivány Egyes című Star Wars-film bojkottjára szólítják fel a twitterezőket - számolt be róla a BBC News pénteken.

A film elleni kampány egy Trumpot támogató aktivistától, Jack Posobiectől indult, aki mikroblogján azt bizonygatta: a forgatókönyvírók utólag változtattak egyes jeleneteken, hogy Trumpot lejárassák.

"A Star Wars írói újraírták és újraforgatták a Zsivány Egyest, hogy Trump-ellenes jelenetek kerüljenek bele, amelyek rasszistának állítják be" - írta egy üzenetében Posobiec.

Chris Weitz forgatókönyvíró azonban közölte, hogy az állítás "teljesen hamis". A brit hírportál ugyanakkor megjegyezte, hogy Weitz és egy másik forgatókönyvíró, Gary Whitta szembenállását fejezte ki a Twitteren a megválasztott amerikai elnökkel.

Az elmúlt 24 órában a DumpStarWars címszavas Twitter-lavina 120 ezer bejegyzéssel gazdagodott.

A BBC News emlékeztetett arra, hogy Donald Trumpnak 17 millió követője van a mikroblogon. Támogatói csoportjának hangadói rendszeresen méltatják érdemeit, és nem késlekednek visszavágni azoknak, akik bírálják vagy szemben állnak vele.

A DumpStarWars csak a legutóbbi az általuk indított kampányok sorában. Az utóbbi hetekben a Kellogs gabonapehely-márka, a Starbucks és a Hamilton című musical ellen is bojkottot hirdettek.

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet című filmet december 15-től vetítik a magyar mozikban.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×