eur:
393.53
usd:
362.53
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

Meglepő kijelentést tett a szaúdi herceg

Nyilvánosan kiállt a nők autóvezetéshez való joga mellett Al-Valíd bin Talál szaúdi herceg, mert a rendkívül konzervatív, vahhábita királyságban a nők jelenleg nem vezethetnek.

"Vessünk véget a vitának: itt az ideje, hogy a nők volán mögé ülhessenek" - írta az egyik közösségi oldalon Al-Valíd bin Talál.

A milliárdos herceg üzenete mellé egy véleménycikket is csatolt, amely gazdasági, társadalmi és vallási megfontolásokból is támogatta a nők jogát a jogosítvány megszerzéséhez.

Al-Valíd bin Talál nem tagja a szaúdi kormánynak. Egy rijádi székhelyű befektetési vállalat vezetője, amely több nyugati cégben is érdekeltségekkel rendelkezik. Elsőként ez a vállalat alkalmazott szaúdi nőt utasszállító repülőgépek pilótájaként.

Szaúd-Arábiában a lakosság nagy része a szunnita iszlám egyik legkonzervatívabb ágát követi. A vahhábita királyság a világon az egyetlen ország, ahol a nők nem vezethetnek. A szaúdi hatóságok több nőjogi aktivistát vetettek börtönbe a szabály megszegése miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Az ukránok bekerítésére készülnek az oroszok, egyre több ősrégi harckocsit küld Ukrajnába Moszkva – Háborús híreink szerdán

Az ukránok bekerítésére készülnek az oroszok, egyre több ősrégi harckocsit küld Ukrajnába Moszkva – Háborús híreink szerdán

Az Ukrajinszka Pravda beszámolt arról, hogy az orosz alakulatok arra készülnek Prohresz településnél, hogy bekerítsék a térségben harcoló ukrán alakulatokat. Több olyan felvétel is kering a neten, amely bizonyítja, hogy az oroszok jelentős mennyiségű T-54/55-ös harckocsit telepítenek Ukrajnába. A régi páncélosok bevetése súlyos problémákra utal, de van hasznuk is a háborúban – jelentette az Army Recognition. Híreink az orosz-ukrán háborúról szerdán.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×