eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Obama kritizálta az FBI-vezetőt

Az amerikai elnök egy kampánygyűlésen az FBI igazgatóját bírálta, mert nyilvánosságra hozta a Hillary Clinton demokrata elnökjelölt elektronikus levelei miatti nyomozás újraindítását.

Barack Obama a NowThis internetes portálnak nyilatkozva név szerint nem említette ugyan, de szavaiból kitűnt, hogy James Comey FBI-igazgatóról beszélt.

A Fehér Ház, és maga Obama elnök eddig egyáltalán nem kommentálta az FBI múlt pénteken nyilvánosságra került döntését, mely szerint újraindíttatják a Clinton elektronikus levelei miatti nyomozást, és erről tájékoztattak kongresszusi politikusokat is. Az elnök azonban most éles szavakkal szólt az esetről, leszögezve: "Mi általában nem részinformációk alapján tevékenykedünk, nem kiszivárogtatásokra alapozva, hanem konkrét döntések alapján cselekszünk". Az elnök hangsúlyozta azt is, hogy a legutóbbi alapos nyomozást követően az FBI, az igazságügyi minisztérium és a többször megismételt kongresszusi vizsgálatok következtetései szerint Hillary Clinton "követett el hibákat, de semmi olyat nem tett, amely vádemelést vont volna maga után".

Az elnök - miközben hangsúlyozta, hogy nem akar független intézmények munkájába beleszólni - ismét hitet tett Hillary Clinton mellett. "Bízom benne, ismerem őt, nem támogatnám, ha nem bíznék meg benne teljes egészében" - nyilatkozta Obama az internetes portálnak. Szavait az amerikai mértékadó sajtó átvette.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×