eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Továbbra is ellenőrzik a vegyifegyvereket Szíriában

Meghosszabbította az ENSZ Biztonsági Tanácsa hétfőn azoknak a vegyifegyver-ellenőröknek a megbízatását, akiknek az a feladatuk, hogy feltárják, ki felelős a bizonyított vegyifegyver-támadásokért Szíriában.

A szakértők mandátuma hétfő éjfélkor megszűnt volna. Egyelőre két héttel hosszabbították meg, és folynak a diplomáciai egyeztetések további megbízatásukról. A francia ENSZ-nagykövet elmondta: országa nagyon fontosnak tartja, hogy az ellenőrök megbízatását egy évvel meghosszabbítsák. A britek vezető diplomatája arról beszélt, hogy ez a hosszabbítás rövidebb, mint amit a nyugati hatalmak szerettek volna, de legalább a szakértők folytathatják a munkájukat.

Az ellenőrök eddig azt állapították meg, hogy a szíriai kormány legalább három alkalommal bizonyítottan klórgázt vetett be, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei pedig legalább egyszer bizonyíthatóan mustárgázt alkalmaztak.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország szankciókat követel Damaszkusszal szemben a vegyi fegyverek bevetése miatt, ám Oroszország megkérdőjelezi a vizsgálat eredményét.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×