INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

vegyi fegyver

2020.06.09. 16:38

Nem minden iskolában lesz iskolaőr

Többek között az iskolai erőszak megszüntetéséről és megelőzéséről, a Bérgarancia Alapról, illetve a bűnügyek áldozatainak kártérítéséről szóló, valamint a vegyi fegyverek tilalmával kapcsolatos javaslatokról tárgyalt kedden az Országgyűlés.
2019.10.17. 20:25

Vegyi fegyverek bevetésével vádolják a kurdok a török hadsereget

A török hadsereg nemzetközi egyezményekben tiltott napalmot és foszfort vetett be az Északkelet-Szíriában folytatott hadműveletében - állítja az Észak- és Kelet-Szíria Autonóm Adminisztrációja nevű szíriai kurd hatóság. A török védelmi miniszter ezt tagadta, szerinte éppen a kurd milícia használ vegyi fegyvert és ezt igyekszik a törökökre kenni.
2019.01.21. 14:24

Döntött az unió több vegyi támadás ügyében is

Kilenc magánszemély és egy szervezet ellen is szankciókat léptet életbe az Európai Unió különböző vegyi támadásokkal, például a Szkripal-üggyel összefüggésben - jelentették be hétfőn Brüsszelben.
2018.09.12. 14:15

ENSZ: tiltott vegyi fegyverrel támadtak Szíriában

A szír kormányerők klórt használtak Damaszkusz felkelők irányítása alatt álló külvárosa, valamint az Idlíb elleni támadásokkor, ezek az akciók háborús bűnnek minősülnek - jelentették be az ENSZ vizsgálatot folytató munkatársai.
2018.04.17. 18:58

Újabb fejlemény a szíriai vegyifegyver-támadás ügyében

Beléptek a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) ellenőrei a szíriai főváros, Damaszkusz melletti Dúmába, ahol állítólagos vegyifegyver-támadás történt - jelentette kedden a szíriai állami televízió és a SANA állami hírügynökség.
2018.04.16. 19:25

A szíriai vegyifegyver-vita közben újabb légicsapások történtek

Az Egyesült Államok azzal vádolta meg hétfőn Oroszországot, hogy manipulálta a szíriai Dúmában végrehajtott állítólagos vegyifegyver-támadás helyszínét, amit Moszkva határozottan cáfolt. A nemzetközi ellenőrök ugyanakkor még nem jutottak el a helyszínre. A szír hadsereg légicsapásokba kezdett az ország központi részén
2018.04.15. 10:40

Hétfőn vitázik az ENSZ a szíriai helyzetről

Franciaország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia újabb határozati javaslatot terjesztett az ENSZ Biztonsági Tanácsának többi 12 tagja elé a szíriai helyzetről, amelynek több aspektusát is együtt kívánják megvitatni - közölték diplomáciai források.
2018.04.12. 21:49

Oknyomozók kutatnak a vegyi fegyverek után

Csütörtökön és pénteken a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) nyomozóinak két csoportja érkezik Szíriába az állítólagos dúmai vegyi támadás kivizsgálására - jelentette be Bassár Dzsafari szíriai ENSZ-nagykövet újságíróknak.
2018.04.12. 18:48

Vegyi fegyverek Szíriában - Macron szerint van bizonyíték

Franciaország bizonyítani tudja, hogy a damaszkuszi rezsim vegyifegyver-támadást hajtott végre a hétvégén a szíriai Dúmában, és az információk kiértékelését követően dönt arról, hogy válaszcsapást hajt-e végre - mondta Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön. Azt is megkérdezték tőle, hogy ez a vegyifegyver-készlet lesz-e az esetleges csapások célpontja.
2017.11.18. 08:26

Orosz vétó a japán javaslatra

Oroszország megvétózta pénteken a japán javaslatot is a szíriai vegyifegyver-támadásokat vizsgáló bizottság mandátumhosszabbításáról, miután előző nap az amerikai kezdeményezést is elvetette.
2017.04.20. 11:01

Bizonyíték van rá: szaringázt vetettek be Szíriában

„Megtámadhatlan” a bizonyíték arra, hogy április elején szaringázt vagy ahhoz hasonló anyagot vetettek be egy lázadó szíriai város ellen – ezt állítja a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet nevű nemzetközi csoport. Izrael szerint közben a szíriai kormánynak még mindig több tonna vegyi fegyvere lehet.
2017.04.13. 09:01

Szíriáért vétóztak nyolcadszor is

Oroszország megvétózta az ENSZ BT-ben kedden délután azt az amerikai-brit-francia kezdeményezésű határozattervezetet, amely a szíriai kormány együttműködését kérte a múlt héten történt - és legalább 87 halálos áldozatot követelő - Hán Sejkún-i gáztámadás kivizsgálásának ügyében.
2017.04.06. 21:53

Katonai csapást fontolgat Donald Trump

Az amerikai védelmi minisztérium részletes megbeszéléseket kezdett a Fehér Házzal egy katonai akció lehetőségéről Szíriában - jelentette csütörtökön több amerikai hírforrás a Fehér Ház meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozva.
2017.04.05. 07:02

Sokkoló vegyifegyver-támadás egy lázadó szíriai város ellen

Többtucat ember köztük már egy támadás miatt kórházban kezelt betegek estek áldozatul egy szíriai lázadó város elleni vélhetően vegyifegyver-támadásnak. Az ENSZ máris vizsgálatot indított háborús bűnök gyanújával, miközben a nyugati országok az Aszad-rezsimet vádolják a sokkoló akcióval.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018