eur:
394.65
usd:
365.24
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hollande fölszámolná az összes migránstábort

Francois Hollande francia elnök örömét fejezte ki, hogy a migránsok calais-i illegális táborát, a "dzsungelt" sikerült incidensek nélkül felszámolni, és kijelentette, hogy Franciaország nem tűr meg földjén migránstáborokat, amelyek "gúnyt űznek a szolidaritás nemzeti értékéből".

"A francia nép tökéletesen megértette, hogy mit teszünk, és egyetlen incidens sem történt, sem a távozáskor, sem az érkezéskor" - hangsúlyozta az államfő a közép-franciaországi Doue-la-Fontaine befogadóközpontjában tett látogatása alkalmával, a calais-i tábor kiürítésére utalva.

A francia elnök közölte, hogy nem fogják eltűrni a spontán táborokat, és így a párizsi migránstábort is fel fogják számolni. A migránsokat Párizsból az ország különböző részeiben felállított hivatalos befogadóközpontokba fogják szállítani - jelezte, hozzátéve, hogy Franciaország 9 ezer férőhelyet alakítanak ki számukra.

A francia hatóságok az elmúlt héten mintegy 6 ezer migránst szállítottak el a Calais melletti táborból. Országszerte három tucat menekülttáborban helyezték el őket, lehetővé téve számukra azt is, hogy szabadon válasszanak közülük. Mintegy 1500 kiskorú migránst ideiglenes táborban helyeztek el Calais-ban, ahonnan a megfelelő ellenőrzések lebonyolítása után Nagy-Britanniában élő rokonaikhoz távozhatnak.

Humanitárius szervezetek szerint azonban a calais-i migránsproblémát nem sikerült teljesen megoldani, sok menekült - egyes vélemények szerint számuk a kétezret is meghaladja - nem volt hajlandó a francia hatóságokkal kapcsolatba lépni. Egy részük különböző francia városokban rejtőzködik, mások pedig a párizsi spontán táborba költöztek át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×