eur:
392.83
usd:
368.16
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Sokan akarták utánozni az ámokfutót

Továbbra is 24 gyanúsított ellen folytatnak nyomozást a müncheni hatóságok a júliusban történt ámokfutó lövöldözéshez kapcsolódó internetes uszítás, valamint bűncselekménnyel fenyegetés miatt - közölte vasárnap Marcus da Gloria Martins rendőrségi szóvivő.

Az esetek egy részében "olyan emberekről van szó, akik a tettes Facebookon közzétett felhívását, amelyben egy McDonalds-hoz hívott embereket, utánozták, például olyan módon, hogy egy mozi látogatására hívtak fel" - mondta a szóvivő. Őket bűncselekménnyel történő fenyegetéssel gyanúsítják, ami a német büntető törvények szerint a köznyugalom megzavarására alkalmas bűncselekmények közé számít. "Más esetekben az interneten elkövetett uszításról van szó" - mondta el a szóvivő, részletekre azonban nem tért ki.

Július 22-én egy 18 éves, iráni-német állampolgárságú középiskolai diák lövöldözni kezdett és kilenc embert lelőtt a bajor tartományi fővárosban, majd öngyilkosságot követett el. Tette valószínűleg szélsőjobboldali, rasszista meggyőződésére vezethető vissza.

Az első riasztások után olyan hírek kaptak lábra, hogy több elkövető van menekülőben, a hatóságok terrorriasztást adtak ki, és a városban több helyen pánik tört ki. "Az ámokfutást követő éjszakán 66 fantomhelyszínről érkezett segélyhívás, ebből 64 lövöldözésről szólt és kettő túszejtésről, és mindegyikről az bizonyosodott be, hogy téves riasztások voltak" - mondta el ezzel kapcsolatban a szóvivő.

Hozzátette: a nyomozók abból indulnak ki, hogy a telefonálók túlnyomó többsége valóban félelemből cselekedett. A rendőrségi illetékes leszögezte, hogy a szóban forgó nyomozások nem állnak összefüggésben ezekkel a téves segélyhívásokkal.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×