eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Václav Klaus: a tömeges migráció megsemmisíti az európai kultúrát

A más kultúrákhoz és civilizációkhoz tartozók folytatódó, tömeges bevándorlása lerombolja Európát - jelentette ki Václav Klaus volt cseh államfő hétfőn este az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű, német parlamenten (Bundestag) kívüli párt egy választási gyűlésén.

Az észak-németországi Schwerinben tartott rendezvényen Václav Klaus többször is támogatásáról biztosította a bírálók egy része által jobboldali populistának tartott AfD-t, egyértelműen kiállt Angela Merkel német kancellár politikájával szemben, és a tömegek lázadásának szükségességéről beszélt.

A meghívásnak szavai szerint örömmel eleget tevő volt cseh államfő a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi városban az AfD mintegy 150 támogatója előtt beszélt, és elsősorban a migrációról szólt, amely a párt központi témája a közelgő tartományi választások kampányában.

A közismerten euroszkeptikus Klaus kifejtette azt az álláspontját, hogy az Európában megjelent terrorizmus a jelenlegi bevándorlási hullám egyik eredménye, de hozzátette, hogy a más kultúrákhoz és civilizációkhoz tartozók folytatódó, tömeges bevándorlása Európa lerombolásával fenyeget, a terrorizmus nélkül is.

Ennek elkerülésére alapvető és mély társadalmi változás szükséges, majdnem hogy forradalom - fogalmazott a cseh politikus, és ezzel összefüggésben a tömegek lázadását emlegette, José Ortega y Gasset spanyol filozófus egyik alaptézisére hivatkozva.

Klaus kijelentette, hogy az AfD az egyetlen politikai erő, amely képes szembeszállni Németország jelenlegi vezetésével. Egyúttal arra biztatta az AfD aktivistáit, hogy "kampányuk során a tartomány legkisebb falujába is el kell jutniuk, és minden ajtón be kell kopogniuk, mivel másképp nem lehet megnyerni a választásokat".

Mecklenburg-Elő-Pomerániában szeptember 4-én tartanak helyi törvényhozási választást, s ezen a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint az AfD jelenleg a szavazatok 19 százalékára számíthat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×