INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

bevándorlás

vaslav klaus

alternatíva németországnak

Václav Klaus: a tömeges migráció megsemmisíti az európai kultúrát

InfoRádió / MTI

A más kultúrákhoz és civilizációkhoz tartozók folytatódó, tömeges bevándorlása lerombolja Európát - jelentette ki Václav Klaus volt cseh államfő hétfőn este az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű, német parlamenten (Bundestag) kívüli párt egy választási gyűlésén.

Az észak-németországi Schwerinben tartott rendezvényen Václav Klaus többször is támogatásáról biztosította a bírálók egy része által jobboldali populistának tartott AfD-t, egyértelműen kiállt Angela Merkel német kancellár politikájával szemben, és a tömegek lázadásának szükségességéről beszélt.

A meghívásnak szavai szerint örömmel eleget tevő volt cseh államfő a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi városban az AfD mintegy 150 támogatója előtt beszélt, és elsősorban a migrációról szólt, amely a párt központi témája a közelgő tartományi választások kampányában.

A közismerten euroszkeptikus Klaus kifejtette azt az álláspontját, hogy az Európában megjelent terrorizmus a jelenlegi bevándorlási hullám egyik eredménye, de hozzátette, hogy a más kultúrákhoz és civilizációkhoz tartozók folytatódó, tömeges bevándorlása Európa lerombolásával fenyeget, a terrorizmus nélkül is.

Ennek elkerülésére alapvető és mély társadalmi változás szükséges, majdnem hogy forradalom - fogalmazott a cseh politikus, és ezzel összefüggésben a tömegek lázadását emlegette, José Ortega y Gasset spanyol filozófus egyik alaptézisére hivatkozva.

Klaus kijelentette, hogy az AfD az egyetlen politikai erő, amely képes szembeszállni Németország jelenlegi vezetésével. Egyúttal arra biztatta az AfD aktivistáit, hogy "kampányuk során a tartomány legkisebb falujába is el kell jutniuk, és minden ajtón be kell kopogniuk, mivel másképp nem lehet megnyerni a választásokat".

Mecklenburg-Elő-Pomerániában szeptember 4-én tartanak helyi törvényhozási választást, s ezen a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint az AfD jelenleg a szavazatok 19 százalékára számíthat.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018