eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk

Eljárást indított Spanyolország és Portugália ellen az EU

Jóváhagyták a Spanyolország és Portugália elleni deficitszankciós eljárás elindítását az Európai Unió pénzügyminiszterei a Brüsszelben kedden tartott ülésükön.

A miniszterek elfogadták az Európai Bizottság előterjesztését, amelynek alapján a két dél-európai ország pénzbüntetéssel és az uniós támogatások felfüggesztésével is sújtható amiatt, hogy nem teljesítették a hiánycsökkentési célokat sem a 2014-es, sem a 2015-ös évben.

A pénzügyminiszteri tanács jóváhagyását követően az Európai Bizottság 20 napon belül dönthet a szankciók elrendeléséről. A büntetések összege elérheti a bruttó hazai termék (GDP) 0,2 százalékát, de az is elképzelhető hogy nem vetnek ki pénzbüntetést a két országra.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×