eur:
391.89
usd:
359.47
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella

Moszkva bízik a józan észben

Moszkva reméli, hogy a "józan ész" felülkerekedik a varsói NATO-csúcstalálkozón, és abszurdnak tartja, hogy az észak-atlanti szövetség Oroszország felől fenyegető veszélyről beszél - jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője.

Újságíróknak nyilatkozva Peszkov elmondta, hogy Moszkvában szoros figyelemmel követik a varsói csúcstalálkozót, és szeretnék remélni, hogy azon felülkerekedik a józan ész és a konfrontáció elkerülésére irányuló politikai akarat.

"Oroszország, mint ahogy a múltban, továbbra is nyitott a párbeszédre, érdekelt az együttműködésben, de csak ha az a kölcsönös előnyökre épül, és figyelembe veszi a kölcsönös érdekeket" - hangsúlyozta.

A Kreml-szóvivő szerint Oroszország és a NATO között tág tere nyílik az együttműködésnek, ha a katonai szövetségnek sikerül lemondani az állítólagos orosz fenyegetésről szóló abszurd retorikáról.

"Abszurdum Oroszországból kiinduló veszélyről beszélni, amikor Európa közepén emberek tucatjai halnak meg, a Közel-Keleten naponta emberek százai veszítik életüket" - vélekedett Peszkov. Szerinte Nyugaton azért építenek orosz ellenségképet, azért gerjesztenek oroszellenességet, hogy aztán erre az érzelmi alapra támaszkodva újabb és újabb légvédelmi és szárazföldi erőket helyezzenek el Oroszország határai felé közeledve.

Együttműködés csak akkor lehetséges - hangsúlyozta Peszkov -, ha bizalomerősítő intézkedéseket hoznak a földrészen, és a valódi fenyegetéssel, a terrorizmus elleni harccal foglalkoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Már van, akinek 100 millió dolláros veszteséget okozott az olimpia

Már van, akinek 100 millió dolláros veszteséget okozott az olimpia

Több mint 10 000 sportoló szeretne részt venni a párizsi nyári olimpián, de a város a turisták számára kevésbé tűnik vonzónak idén. A Delta Air Lines vezérigazgatója, Ed Bastian elárulta, hogy az utazók idén nyáron elkerülik Párizst, és inkább más úti célokat választanak, ami 100 millió dolláros veszteséget okoz a légitársaságnak az egyébként forgalmas európai utazási szezonban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×