eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A nyílt utcán vertek agyon egy menekültet

Egy futballszurkoló rasszista indíttatásból a nyílt utcán vert agyon egy nigériai menekültet egy közép-olaszországi városban - jelentette csütörtökön az Agi hírügynökség.

A 36 éves, Emmanuel Chidiként azonosított bevándorló kedden 24 éves menyasszonyával sétált Fermóban, amikor az egyik helyi focicsapat drukkere rasszista szavakkal illette őket. A pár szóban reagált a provokációra, ami után a támadó elkezdte a férfi fejét ütni egészen addig, míg az végül eszméletlenül a földre rogyott. A nigériai férfit kórházba szállították, de már nem tért magához, és szerdán meghalt.

A Marche régióban található város polgármesterét szavai szerint sokkolták a történtek. "Olyan ez, mint egy rémálom" - idézte Paolo Calcinarót az Agi hírügynökség. Mint mondta, az általa vezetett település mindig is nyitott és befogadó volt.

A nigériai férfi nyolc hónapja élt a 38 ezer lakosú Fermóban, ahol a Caritas katolikus segélyszervezet egyik menekültotthonában lakott és menyasszonyával együtt a Földközi-tengeren át érkezett Olaszországba.

A nyugat-balkáni migrációs útvonal márciusi lezárása óta ismét felerősödött a Földközi-tengeren át Olaszországba tartó migránsáradat. Az idei év első felében több mint 70 ezren érkeztek, köztük számos nigériai állampolgár.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×