eur:
396.19
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Bőröndbe bújva akart Svájcba jutni egy migráns

Bőröndbe bújva akart Svájcba jutni egy Olaszországból érkező vonaton egy 21 éves eritreai férfi. Az alpesi ország hatóságainak szerdán azt közölték: az Észak-Európába irányuló menekülthullám közepette ilyen esettel még nem találkoztak.

A történtekről videó készült, amelyet az interneten tettek közzé. Ezen látható, ahogy előbb egy férfi keze, majd karja és feje tűnik elő a téglalap alakú bőröndből. A bőröndben megbújó férfinak a svájci határőrök nyújtottak segítséget. Miután lábait is kiszabadították a csomagból, azonnal elvezették.

Mirco Ricci, a svájci határőrség az ország déli fekvésű Ticino Kantonjának egyik tisztségviselője a nap folyamán elmondta: a menekültet hétfő este vették őrizetbe Chiasso településén egy peronon, majd visszaküldték Olaszországba, mivel nem kívánt menedéket kérni az alpesi országban. A hatóságok megerősítették a megjelent videó valódiságát.

"Volt már olyannal dolgunk, aki egy kocsi csomagtartójában akart valaki bejutni, de ez az első eset Ticinóban, hogy valakit egy csomagban találtunk" - tette hozzá Ricci.

A svájci szövetségi vámszolgálat előzetes becslései azt mutatják, hogy az utóbbi hetekben megnőtt azoknak az elfogott illegális bevándorlóknak a száma, akik többnyire eritreai, szomáliai és nigériai származásúak és Ticinón keresztül próbáltak bejutni az alpesi országba.

Május 30. óta több mint 3400 illegális bevándorlót fogtak el a svájci hatóságok.

Az incidens bizonyítja, milyen terheket készek vállalni a menekültek, hogy Európa olyan részeibe juthassanak, ahol reményeik szerint befogadják őket. Migránsok százezrei számára jelentette tavaly Olaszország és Görögország azt belépési pontot, amelyen keresztül az Európai Unió területére érkezhettek. Az Észak-Afrika és Olaszország között húzódó Földközi-tengeri útvonalon javarészt afrikaiak, míg a görög égei-tengeri szigetekre főleg szíriaiak, afgánok és irakiak érkeztek.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×