eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Botrányt keltett Trump Twitter-üzenete

Donald TrumpTwitter-bejegyzéseinek egyike egy olyan fotómontázs, amelyen Hillary Clinton látható.

Kisebb botrány foglalkoztatja az amerikai politika szereplőit és elemzőit: Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje szombaton közzétett Twitter-bejegyzéseinek egyike egy olyan fotómontázs, amelyen Hillary Clinton látható, a háttérben százdolláros bankókkal, mellette pedig hatágú csillagba írt szöveggel, "A valaha volt legkorruptabb jelölt".

A bírálatok elsősorban a Dávid-csillagra emlékeztető hatágú csillagra vonatkoztak. Ugyanakkor nem vádolták meg Trumpot antiszemitizmussal, hiszen nagyobbik lánya, Ivanka ortodox zsidó vallású férfihoz ment férjhez és áttért a zsidó vallásba. A bírálatok hatására azonban Trump lecserélte a hatágú csillagot és helyette piros köralakban tette közzé véleményét, amelyen nem változtatott, vagyis változatlanul korruptnak nevezte Clintont.

Vasárnap Corey Lewandowski, Trump kirúgott kampányfőnöke a CNN hírtelevízió szokásos vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában vette védelmébe a republikánusok várható elnökjelöltjét. (Lewandowski, miután távozott a kampányból, a CNN hírtelevízió kommentátora lett.) Úgy fogalmazott: "a politikai korrektség ámokfutásáról van szó". Hozzátette: ha a hatágú csillag mögött nem lettek volna százdolláros bankók, senkinek nem jutott volna eszébe, hogy támadást intézzen a twitteres üzenet, illetve Donald Trump ellen.

Lewandowski szerint Trump a hatágú csillaggal a törvényességre, a törvény erejére kívánt utalni. "Ugyanarról a csillagról van szó, amelyet az egész országban használnak a seriffek hivatalaiban, a törvényesség jeleként" - fogalmazott Lewandowski, aki szerint a Twitter-üzenetbe olyasvalamit olvastak bele, ami nem volt benne. "Az új formában közzétett üzenet ugyanaz, s ez az üzenet pedig az, hogy Hillary Clinton korrupt" - hangsúlyozta a volt kampányfőnök.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×