eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Taxival érkeztek a gyilkosok

Taxival érkezett Isztambul legnagyobb légikikötőjéhez, az Atatürk repülőtérre az a három a fekete ruhába öltözött férfi, aki előbb kalasnyikovval tüzet nyitott a járó-kelőkre, majd, miután a rendőrség viszonozta a tüzet, felrobbantotta a magára erősített bombát kedden este.

"A poggyászkiadónál voltam, mikor két hatalmas robbanást hallottam kintről, egyet pedig már az épületből, nem is túl messziről. Láttam a robbanást, a leszakadó mennyezetet és a törmeléket, majd az emberek pánikba estek, így megpróbáltunk fedezéket keresni, de csak a korábbi robbanás irányába láttunk kijáratot" – mondta a BBC-nek nyilatkozva Will Carter, az egyik szemtanú.

A hivatalos közlések szerint az áldozatok döntő többsége török, de akadnak köztük külföldi állampolgárok is, Szaúd-arábiai források szerint például két sebesült szaúdi állampolgár. Magyar áldozatokról azonban nincs tudomása az isztambuli magyar konzulátusnak – mondta Hendrich Balázs főkonzul.

"Az isztambuli kormányzóság tájékoztatása szerint sem magyar áldozat sem magyar sérült nincs a tegnapi támadás áldozatai és sérültjei között. Mindenképpen javasoljuk és kérjük is, hogy a konzuli szolgálat holnapján regisztráljanak az itt tartózkodók, magát az utazást mindenkinek javasoljuk megfontolni" - hangsúlyozta.

 Az Atatürk repülőtér hajnalban már újra üzemelt, ám az onnan Budapestre érkező mai 4 járat közül kettőt is érintenek a történtek – közölte Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője.

"Egyet törölt a Turkish Airlines, ez 4 óra körül érkezik és 5-körül indult volna vissza Isztambulba, tehát ezt a járatpárt törölte, a másik járat késik, tehát ennek már a reggeli órákban kellett volna érkeznie, de tulajdonképpen a többi járat a rendelkezésre álló információk szerint zavartalanul fog működni."

Recep Tayyip Erdogan török elnök a robbantások után az elnöki palotában tanácskozott miniszterelnökével és a fegyveres erők főparancsnokával, majd nyilatkozatot adott ki, melyben felszólította a nemzetközi közösséget arra, hogy határozottan lépjen fel a terrorizmussal szemben. A török miniszterelnök úgy látta, hogy az első jelek alapján az Iszlám Állam terrorszervezet állhat a támadás mögött.

Mások mellett elítélte a merényletet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár, valamint az Amerikai Egyesült Államok elnöki hivatala, továbbá a két legesélyesebb amerikai elnök-jelölt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×