eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Ezért kellett megműteni a szlovák parlament elnökét

Sikeres gyomorműtétet végeztek el Andrej Dankón, a szlovák parlament elnökén hétfőn a pozsonyi Nemzeti Onkológiai Intézetben (NOÚ) - közölte sajtótájékoztatón a kórház vezetése.

Andrej Danko gyomráról egy daganatot távolítottak el, de egyelőre nem tudni, hogy jó- vagy rosszindulatút.

A műtét komplikációk nélkül zajlott, a beteg már rendben van, és magához is tért - mondta az operációt követő rövid sajtótájékoztatón Jozef Dolinsky, a NOÚ igazgatója. A páciens várhatóan két hétig még kórházban marad.

A csaknem háromórás műtéti beavatkozásnak - amelynek során a páciens gyomrának egy részét is eltávolították - két célja volt: részint a gyomron talált elváltozás eltávolítása, részint pedig az, hogy kórszövettani vizsgálatot végezhessenek az eltávolított részen. Ezzel a vizsgálattal derítik ki, hogy az eltávolított rész jó vagy rosszindulatú daganatot tartalmazott-e. Ennek a vizsgálatnak az eredményei legkésőbb tíz napon belül lesznek ismertek.

Andrej Danko rövid időn belül már a második legfőbb közjogi méltóság Szlovákiában, aki komoly betegséggel kerül kórházba. Robert Fico kormányfő a múlt hét pénteken esett át sikeres szívműtéten. A szlovák miniszterelnök állapota a Szív és Érrendszeri Megbetegedések Intézetének (NÚSCCH) hétfőn kiadott rövid közleménye szerint jó. Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy a kormányfő állapota napról napra javul.

A kormányfő és a parlament elnökének egyidejű betegsége és több hétig tartó munkaképtelenségük sem idézhet elő fennakadást a kormányzási folyamatban. A lábadozó kormányfő feladatait Pellegrini látja el, Andrej Dankót pedig a parlament egyik alelnöke, Bugár Béla (Most-Híd) helyettesíti.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×