eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A francia gazdasági miniszter elégedetlen a baloldallal

Emmanuel Macron, a francia szocialista kormány gazdasági minisztere azért alapított a hónap elején önálló politikai mozgalmat, mert elégedetlen a jelenlegi baloldallal.

Az egyre népszerűbb 38 éves kormánytag ezt az ARTE francia-kulturális televízióban vasárnap este sugárzásra kerülő interjúban mondta, amelynek részletei már napközben megjelentek a politikus honlapján.

"Én nem hazudok az embereknek, azt mondom, amit gondolok, ezt mondom a kezdetektől. Baloldali vagyok, odatartozom. De a jelenlegi baloldal nem elégít ki" - fogalmazott a gazdasági miniszter.

"Az én szememben az igazi különbség hazánkban a progresszívek és a konzervatívok között van, ezt a különbséget szeretném most újrateremteni, és nem szeretnék 2017-ig (a következő választásokig) várni" - tette hozzá.

Az interjút április 11-én rögzítette az ARTE, öt nappal azután, hogy Emmanuel Macron En marche (Indulás!) elnevezéssel megalapította saját politikai pártját, amelynek célja felülemelkedni a bal- és jobboldali megosztottságon.

"Minden olyan jó szándékú emberrel szeretnék politikai mozgalmat indítani, akik hisznek hazánk számára a progresszióban" - hangsúlyozta a miniszter.

Az interjú azon a hétvégén jelent meg, amely Emmnauel Macron megszólalásaitól van hangos. A Libération című baloldali napilapban megjelent felmérés szerint jelenleg Macron a legnépszerűbb jelölt a jövő évi elnökválasztás baloldali előválasztás esélyesei közül, és Francois Hollande államfő vidéki látogatásain már minden figyelem a fiatal tárcavezetőre irányul. Macron ugyanakkor egy pénteken megjelent interjúban "személyes lojalitásáról" biztosította az államfőt, jóllehet az is megjegyezte, hogy egy miniszter nem a köztársasági elnök "lekötelezettje".

Emmanuel Macront 2014 júniusban nevezte ki Francois Hollande gazdasági miniszternek. A közvélemény előtt addig ismeretlen, bankárból lett politikus korábban az államfő gazdasági tanácsadója volt.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×