eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Razziáztak a Mitsubishinél

A valótlan üzemanyag-fogyasztási adatok feltüntetéséről tett szerdai beismerés után razziát tartottak az illetékes hatóságok a Mitsubishi autógyárnál.

Az ügyben illetékes közlekedési minisztérium (területfejlesztési, infrastrukturális, közlekedési és turisztikai minisztérium) által tartott razzia arra utal, hogy a hatóságok bírsággal és adminisztratív intézkedésekkel tervezik sújtani az autógyárat.

A Mitsubishi Motors Corp. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón ismerte be, hogy 625 ezer, kizárólag Japánban értékesített, úgynevezett Kei-Car kategóriába tartozó kisautónál nem a valóságnak megfelelő fogyasztási értékeket tüntettek fel.

A 625 ezer autóból 468 ezret a Nissan Motor számára gyártott a Mitsubishi. A valótlan fogyasztási értékeket a Nissan együttműködő partnere, a Renault fedezte fel.

A szóban forgó modellek, a Mitsubishi eK Wagon és eK Space modelljei, valamint a Nissan Dayz és Dayz Roox modellek a gyárilag megadott értéknél valójában 5-10 százalékkal többet fogyasztanak.

A Kei-Car kategória Japánban a 660 köbcentit meg nem haladó lökettérfogatú motorral szerelt és 1,5 méternél nem szélesebb kisautókat jelöli. A kategória adókedvezményt élvez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×