eur:
391.03
usd:
366.22
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Már az Egyesült Államokban is vizsgálódnak offshore-ügyben

Az Egyesült Államokban a szövetségi igazságügyi minisztérium vizsgálódik a "Panama Papírok" néven emlegetett, vasárnap este kirobbant offshore-botrány ügyében.

Az amerikai szövetségi igazságügyi minisztérium egyik szóvivője szerint az illetékesek ismerik a "panamai papírokban" szereplő információkat, adatokat, háttéranyagokat, ám egyelőre még csak tanulmányozzák azokat. S bár a minisztérium nagyon komolyan veszi, ha hitelt érdemlő és megalapozott információkra bukkan majd, egyelőre nem kívánja kommentálni a nyilvánosságra került információtömeget.

A minisztériumot az NPR amerikai közszolgálati rádió és a The Wall Street Journal című lap kereste meg információért.

Még nem tudható az sem, hogy az amerikai hatóságok egyáltalán formálisan is megindítják-e a vizsgálatot. Ugyanakkor tény, hogy az egyes svájci bankokkal meglévő szerződések lehetővé tették - vagy tehették - amerikai állampolgároknak, hogy az otthoni adózást megkerülve svájci pénzintézetekben helyezzék el pénzüket.

Közben nyilatkozott az ügyben a Fehér Ház szóvivője is. Josh Earnest szokásos napi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva leszögezte: "a nagyobb átláthatóság lehetővé teszi számunkra, hogy gyökerestől kiirtsuk a korrupciót". Mindazonáltal ő sem kívánta kommentálni a botrányt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×