eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin

Római lakásban csörgött a migránsok segélyhívása

Az olasz parti őrség helyett tévedésből egy római nyugdíjas lakását hívta fel a nyílt tengerről egy szudáni menekült, aki több száz társával együtt segítséget akart kérni a Líbia és Olaszország partjai közötti tengerszakaszon - számolt be a csütörtöki római sajtó.

A 66 éves római nyugdíjas telefonja hajnalban szólalt meg először. A vonal túloldalán angolul és franciául kiabáltak, de nem lehetett sokat érteni belőle a háttérzaj miatt.

Az olasz férfi először telefontréfára gyanakodott, de mivel a hívó nem adta fel és folyamatosan telefonált, a nyugdíjas megértette, hogy segélykérésről van szó. Annyit sikerült megértenie, hogy egy szudáni telefonál valahonnan a Földközi-tengerről és társaival együtt segítségre van szüksége.

A római férfi értesítette a rendőrséget, amely átvette a telefonhívásokat és riasztotta a parti őrséget. A Líbia partjairól Dél-Olaszországba tartó migránsokra a Szicíliai-szorosban sikerült rátalálni: öt gumicsónakba mintegy hatszázan voltak bezsúfolva.

A műholdas telefonkészüléket az emberkereskedők adták a migránsoknak. Bevált gyakorlat, hogy a zsúfolt csónakokat az emberkereskedők kormányos nélkül indítják el Líbiából, majd a nyílt tengerre érve a migránsok az olasz parti őrséget hívják, segítséget kérve.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×