eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Meggyilkolták az Iszlám Állam több vezetőjét

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet több kulcsfontosságú vezetőjével, köztük a csoport második számú vezérével végeztek a héten az amerikai fegyveres erők - jelentette be pénteken Ashton Carter amerikai védelmi miniszter.

A politikus washingtoni sajtótájékoztatóján azt mondta, a meggyilkolt terroristák egyike az Iszlám Állam második számú vezetőjeként és "pénzügyminisztereként" ismert Hádzsi Imám, valódi nevén Abd ar-Rahmán Musztafa al-Kaduli.

Carter tájékoztatása szerint április 20-án Rijádban az Egyesült Államok megszervezi az Öböl-menti országok fórumát, amelynek célja, hogy szövetségeseket toborozzanak az Iszlám Állam elleni küzdelemhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×