INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Újabb feltételezett terrorista ellen emeltek vádat Belgiumban

InfoRádió / MTI
Újabb feltételezett terroristát helyeztek vád alá a belga hatóságok a november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben pénteken, ez már a hatodik belgiumi vádemelés az ügyben.

Az illetőt terrortámadások elkövetésében való részvétellel és terrorcsoporthoz tartozással vádolta meg a belga szövetségi ügyészség a 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletekkel kapcsolatban indított nyomozás keretén belül.

Szintén pénteken egy bíróság elrendelte az Ali O.-ként megnevezett, francia állampolgárságú, de a brüsszeli Molenbeek negyedben lakó 31 éves férfi, továbbá egy másik, hétfőn őrizetbe vett gyanúsított egyhónapos fogva tartását. Az ügyészség szerint Ali O. segített a menekülésben Salah Abdeslamnak, a párizsi merényletek egyik feltételezett elkövetőjének, akit továbbra sem sikerült kézre keríteniük a hatóságoknak.

A belga hatóságok azt is közölték, hogy pénteken szabadon engedték azt a két embert, akit szintén a párizsi terrorakcióval összefüggésben állítottak elő a kelet-belgiumi Verviersben az előző nap végrehajtott rendőrségi akció során. A belgiumi RTBF tévécsatorna értesülései szerint a pénteken vád alá helyezett feltételezett terrorista családtagjairól, apjáról, illetve testvéréről van szó.

A címlapról ajánljuk