INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A menekültek arra várnak, hogy átjöhessenek a határon

Infostart / InfoRádió
Kisebb csoportokban, nyugodtan várakoznak a határ szerb oldalán a menekültek, hogy bejuthassanak Magyarországra - mondta a vajdasági Horgos polgármestere.

"Amikor ideérkeztem, 50-60 fős csoportokban tétlenül üldögéltek a menekültek és azon gondolkodtak, mi lesz velük, hogyan tovább" - mondta Bacskulin István, a vajdasági Horgos polgármestere az InfoRádiónak.

Itt van a helyszínen az Orvosok határok nélkül és a Máltai Szeretetszolgálat, próbálnak nekik ételt-italt osztani, de a menekültek nem fogadják el. A három és fél kilométer hosszú határvonalon, Horgos 1 és a vasúti átjáró között 1000- 1200 fő, Horgos 2-nél 250-300 fő tartózkodhat. A menekültek arra számítanak, hogy a magyar hatóságok be fogják őket engedni minden dokumentum és regisztrálási feltétel nélkül.

A település külső területére autóbuszok és taxik érkeznek, de a településen nincsen átvonuló forgalom jelen pillanatban.

Hogy hány menekült fog még érkezni, ez attól függ, hogy Macedóniából, Törökországból és Görögországból mennyien jönnek még a továbbiakban. Hétvégén a hírek szerint 23 ezren jöttek be Macedóniából Szerbiába, és ebből tegnap 8 ezren Magyarország területére, mint hivatalosan regisztrált menekült.

Hanganyag: Király István Dániel

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk