eur:
394.31
usd:
369.55
bux:
65208.27
2024. április 19. péntek Emma

Strauss-Kahn szexügyében a bíróság elhalasztotta az ítélethozatalt

Befejezte a meghallgatásokat és június 12-re halasztotta az ítélethozatalt pénteken az illetékes lille-i bíróság Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egykori főigazgatója és 13 társa perében: Strauss-Kahnt csoportosan elkövetett kerítéssel vádolják.

A három hete zajló per utolsó tárgyalási napján Strauss-Kahn köszönetet mondott azért, hogy - mint mondta - az eljárás során első ízben lehetősége volt részletesen kifejteni a véleményét, és úgy érezte, meghallgatták, amit mond.

Az ügyészség eleve ellenezte Strauss-Kahn bíróság elé állítását. Ezért várható volt, hogy Frédéric Fevre lille-i ügyész a keddi tárgyalási napon a volt főigazgató "egyértelmű és egyszerű" felmentését kérte.

Hétfőn a két felperes prostituált ügyvédjei is bejelentették, hogy visszavonják a Strauss-Kahn elleni vádakat. Elismerték, hogy nincs elég kézzel fogható bizonyíték arra, hogy a volt IMF-vezért kerítésért el lehessen ítélni, bár meg vannak győződve arról, hogy a vádlott teljesen tisztában volt azzal, hogy szexpartnerei prostituáltak.

Strauss-Kahn korábbi meghallgatásán nem vitatta, hogy részt vett a partikon, de azt állította, nem tudott arról, hogy ott prostituáltakkal találkozott, és azt sem, hogy a nők utazásait a tőle különböző kedvezményeket remélő üzletember barátai finanszírozták. Hangsúlyozta, hogy nem követett el sem bűncselekményt, sem szabálysértést, s elítélte, hogy a vizsgálóbírók eltúlozzák a barátai által szervezett szexpartik gyakoriságát és az ott történteket.

A bíróság az ügyészség felmentési kérelmét nem köteles követni. Amennyiben bizonyítottnak látja a vádat, a volt IMF-vezért 10 évig terjedő szabadságvesztéssel és másfél millió eurós pénzbüntetéssel sújthatják.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×