eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Obama: meghalt a dzsihadisták utolsó amerikai túsza

Barack Obama amerikai elnök kedden közölte, hogy meghalt az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fogságában lévő utolsó amerikai túsz, Kayla Jean Mueller.

Az amerikai elnök azt ígérte, hogy Washington "meg fogja találni és igazságszolgáltatás elé fogja állítani azokat a terroristákat, akik felelősek Kayla elrablásáért és haláláért".

A 26 éves Mueller segélymunkásként dolgozott Szíriában, amikor 2013 augusztusában a szélsőségesek elrabolták Aleppóban. Az IÁ a múlt héten azt állította, hogy a nővel Jordánia légiereje végzett a dzsihadisták ellen elkövetett egyik légicsapás során, de erre vonatkozó bizonyítékot nem szolgáltattak. Jordánia korábban hazugságnak minősítette az IÁ állítását.

Az önkéntes halálhírét Mueller szülei is megerősítették.

"Kayla könyörületes és odaadó emberbarát volt. Egész ifjú életét annak szentelte, hogy segítse azokat, aki rászorultak a szabadságra, az igazságosságra és a békére" - hangzott Carl és Marsha Mueller közleménye.

Arról sem az elnök, sem a család nem közölt részleteket, hogy a túsz hogyan vesztette életét.

Bernadette Meehan, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának egyik szóvivője közölte, Kayla Muellert azt követően nyilvánították halottnak, hogy az IÁ militánsai a hétvégén üzenetet küldtek a szülőknek, amely újabb információkat tartalmazott lányukról. Ezeket a hírszerzés hitelesnek minősítette.

Obama elnök és Chuck Hagel védelmi miniszter részvétét nyilvánította a családnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×