INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Szijjártó: Magyarország folytatja a kötött segélyhitel politikáját

InfoRádió / MTI
Magyarország folytatja a kötött segélyhitel politikáját - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Brüsszelben Neven Mimica nemzetközi együttműködéssel és fejlesztéssel foglalkozó EU-biztossal folytatott megbeszélésén.

Mint arról Szijjártó magyar újságíróknak beszámolt, a találkozón áttekintették az Európai Bizottság fejlesztési programjait. Jelezte Mimicának, hogy Magyarország az elkövetkező években - 2020 végéig - évente 26,6 millió euróval fog hozzájárulni az Európai Fejlesztési Alaphoz.

Az EU fejlesztési politikája - vélekedett a magyar miniszter - nagyon fontos bevándorlási szempontból is, hiszen közelebb visz ahhoz a megközelítéshez, hogy mindenkit a saját lakóhelyén kell támogatni, annak érdekében, hogy ott megfelelő szabadságjogok közepette, elfogadható életszínvonalon élhessen.

Szijjártó Péter - annak kapcsán, hogy tájékoztatta az EU-biztost arról, Magyarország folytatja a kötött segélyhitelezés politikáját - elmondta: jelenleg 83,1 millió eurónyi kötött segélyhitelügylet bonyolódik le Magyarországról.

"Az elkövetkező időszakban komoly exportfejlesztési célokat társítunk a kötött segélyhitel politikánkhoz" - mondta, és hozzátette: e tekintetben elsősorban a Nyugat-Balkánra, illetve ázsiai országokra kívánnak különös figyelmet fordítani.

A címlapról ajánljuk