eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Ausztrália szigorított az Oroszország elleni szankciókon

Megszigorította eddigi Oroszország elleni szankciót hétfőn Ausztrália, válaszul arra, hogy orosz katonák nyíltan megsértették Ukrajna szuverenitását.

Tony Abbott kormányfő hétfőn a parlamentben azzal vádolta Moszkvát, hogy arcátlan módon törekszik elszakítani Kelet-Ukrajnát az ország többi részétől. Hangsúlyozta, "Oroszország azt kockáztatja, hogy a nemzetközi közösség páriájává válik".

Szólt arról is, hogy eddig legalább 2500 ember halt meg a konfliktusban. Azt Oroszország indította, és Moszkvának kell felelősséget vállalni ezeknek az embereknek a haláláért. A miniszterelnök egyben kiemelte, hogy a szankciók bevezetése az Egyesült Államok és az Európai Unió hasonló lépéseivel összhangban történik.

Az újabb büntetőintézkedések kiegészítik az idén márciusban Ausztrália által már elrendelt pénzügyi és utazási korlátozásokat. A szankció tiltja újabb fegyverkereskedelmi megállapodások megkötését Oroszországgal, megakadályozza, hogy orosz állami bankok jelen legyenek az ausztrál tőkepiacon, valamint korlátozza a kereskedelmet az orosz és a krími olaj- és gáziparral.

Az ausztrál pénzügyi és utazási korlátozások hatálya alá pedig újabb 63 orosz és ukrán természetes, illetve 21 jogi személy került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×