eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Folyik a harc Mickey Rooney földi maradványaiért

A múlt hét végén elhunyt Mickey Rooney földi maradványai miatt kezdett jogi csatározásba a néhai hollywoodi színész felesége és hagyatékának kezelője; a bírósági dokumentumok szerint a filmcsillag egyébként mindössze 18 ezer dollárt (3,9 millió forint) hagyott hátra.

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság elnöke, James Steele egy pénteki meghallgatáson dönt róla, hogy Rooney maradványait a néhai színész feleségének, Janice Rooney-nak, vagy gyámjának adják-e át.

A sokoldalú karakterszínész Hollywood egyik legnagyobb csillaga volt az 1930-as években. Régóta betegeskedett, 93 éves korában, szombaton érte a halál hollywoodi otthonában.

Március 11-én keltezett végrendeletében a kilencgyermekes színész kizárta örökségéből feleségét és összes vérszerinti gyermekét. Vagyonát két mostohafia egyikére, Mark Rooney-ra hagyta, aki feleségével együtt az idős férfi gondozója volt. Rooney gyámja, Michael Augustine kedden egy bírósági rendeletet teljesítve akadályozta meg, hogy Janice Rooney elvigye a színész maradványait egy kaliforniai halottasházból.

Augustine szerint a néhai filmcsillag azt akarta, hogy a Los Angeles-i Hollywood Forever temetőben helyezzék örök nyugalomra, ahol számos hollywoodi színész nyugszik, vagy az amerikai veteránok számára fenntartott sírkertben. Rooney szórakoztató előadóként szolgált a hadseregben a második világháború idején.

A néhai színésznek a kaliforniai Westlake Village-ben is van egy sírhelye. "Úgy véljük, képesek leszünk megállapodást kötni" - mondta Augustine. Janice Rooney ügyvédjét egyelőre nem sikerült elérni az ügy kapcsán.

Rooney nyolcszor házasodott, első felesége az 1942-ben a filmvásznon éppen feltűnt későbbi csillag, Ava Gardner volt. A színésznek hét fia és négy lánya született. 2011-ben egy amerikai szenátusi bizottság előtt tett tanúvallomásában elmondta, hogy családtagjai érzelmileg és pénzügyileg is megkárosították, felemésztve megtakarításainak jelentős részét.

Augustine szerint Rooney temetését várhatóan szűk családi körben tartják és a tervek szerint később egy nyilvános megemlékezést is szerveznek.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×