eur:
389.14
usd:
363.49
bux:
68169.45
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ukrán válság - Az ellenzék támogatja a megegyezést Janukoviccsal

A kijevi Függetlenség terén tüntetők támogatják a belpolitikai válság megoldását célzó megállapodást azzal a feltétellel, hogy a jelenlegi belügyminiszter és főügyész nem lesz tagja a következő kormánynak - közölte Oleh Tyahnibok ukrán ellenzéki vezető pénteken.

Előzőleg Radoslaw Sikorski lengyel és Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter személyesen győzködte a téren jelenlévő kormányellenes aktivistákat arról, hogy fogadják el a péntek reggelre tető alá hozott, a kormány és az ellenzék közötti megállapodást.

A Függetlenség terén tüntetők jóváhagyásával elhárult az egyik legfontosabb akadály a megállapodás parafálása elől.

A két uniós külügyminiszter és az ellenzék három vezető politikusa a Függetlenség terén tartott egyeztetés után ismét tárgyalni fog Viktor Janukovics ukrán elnökkel.

A parlament elfogadta az amnesztiatörvényt

Az ukrán parlament pénteken elfogadta a feltétel nélküli amnesztiát mindazok számára, akiket a kormányellenes tüntetésekkel kapcsolatban tartóztattak le.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×