eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Pokolgép robbant a kijevi tüntetők főhadiszállásán

Egy dobozba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe csütörtökön Kijevben, az ellenzék által főhadiszállásként használt Szakszervezetek Házában, aminek következtében legalább egy aktivista súlyosan megsérült. A fővárosi rendőrség megerősítette, hogy a kórházba szállított férfinak a detonáció miatt csuklóból amputálni kellett a kezét, és a szeme is megsérült. Egy orvos értesítette a rendőrséget arról, hogy súlyos, eszméletlen állapotban kórházba szállítottak egy ismeretlen korú és lakhelyű férfit a Szakszervezetek Házából. Ellenzéki források szerint a férfi egy "gyógyszerek" feliratú dobozt nyitott ki, mire az ott elrejtett robbanószerkezet működésbe lépett.

Egyes források szerint később egy 15 éves ellenzéki aktivista is kórházba került égési sérüléssel a szemén. Feltételezik, hogy ő is a robbanás követeztében sebesült meg.

A rendőrség nyomozóit a tüntetők nem engedték be a Szakszervezetek Házába. Egy másik nyomozócsoport a kórházban várja, hogy a súlyosan sérült férfi magához térjen, és vallomást tegyen.

A főhadiszálláson lévő tüntetők maguk vizsgálják, milyen fajta robbanószerkezet volt a dobozban. Egyelőre nem tudják, ki vitte be a dobozt az épületbe.

Címlapról ajánljuk
Borzasztó szerencséje volt  - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.

A német gazdaság vagy a válogatott pörög majd jobban az Eb-n?

A 2006-os labdarúgó-világbajnokságra tündérmeseként emlékeznek vissza Németországban, a válogatott bronzérme mellett a gazdasági hatások miatt is. Sokan hasonlóban reménykednek idén nyáron is, ám sok mindentől függ, hogy a tündérmese megismétlődik-e.

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×