eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Oroszországban ketten is felgyújtották magukat egy nap alatt

Egy nap leforgása alatt ketten is felgyújtották magukat Oroszországban, és mindkét demonstratív öngyilkossági kísérlet bírósági épületnél történt - jelentették a csütörtöki orosz lapok.

A katonaságtól bocsájtották el azt a férfit, aki Moszkvában, a legfelsőbb bíróság épülete előtt gyújtotta fel magát. Az eset szerdán történt az orosz főváros központjában, a Új Arbat sugárúthoz közeli Povarszkaja utcában. Az őrnagy életét a közelben szolgáló rendőrök mentették meg, gyorsan eloltva a lángokat, de testfelületének mintegy 30 százaléka így is megégett.

Az önégető az orosz hadsereg Krasznojarszki területen lévő légvédelmi egységénél szolgált korábban, de létszámcsökkentésre hivatkozva elbocsájtották, ezért a bíróságokon kereste az igazát. Hiába döntöttek azonban a javára, a légvédelmi erőknél nem találtak számára megfelelő beosztást és szolgálati helyet.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilapnak az őrnagy ismerősei elmondták: a férfi gyakran hangoztatta, hogy mindenütt jelenlévő korrupció miatt nincs esély arra, hogy elnyerjék büntetésüket a szerinte igazságtalan ítéleteket hozó bírák és az ügyben felelősséget viselő magas beosztású katonatisztek.

Szerdán a Rosztovi területi bíróság épületében is megpróbálta felgyújtani magát egy férfi, mert nem értett egyet a válóperében hozott ítélettel. Feleségével megegyeztek a vagyonmegosztásban, de kiskorú gyermekük elhelyezésében nem tudtak megállapodni.

Az elkeseredett férfi több üvegben benzint és kerozint csempészett be a bíróságra. Ahogy azonban meggyújtotta a magára locsolt gyúlékony anyagokat, a tűzjelző berendezés működni kezdett, és a bírósági alkalmazottak el tudták oltani a lángokat. Így azt is megakadályozták, hogy a férfi testére erősített petárdák felrobbanjanak.

A rosztovi önégetőt másod-és harmadfokú égési sérülésekkel vitték kórházba.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×