eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szíria - Az állami tv szerint vegyi anyagokat találtak a felkelők alagútjában

A szíriai állami televízió szombati híradása szerint kormánykatonák vegyi anyagokat találtak előző nap egy felkelők által használt alagútban Damaszkusz Dzsobár nevű külső kerületében, és egyes katonák fulladozni kezdtek.

"A hadsereg hősei bementek a terroristák alagútjaiba, és vegyi anyagokat láttak ott" - idézett a tv egy "hírforrást". A tudósítás szerint "mentőautók érkeztek Dzsobárba, hogy segítsenek a fulladozóknak". A televízió hozzátette: egy katonai egység arra készül, hogy megostromolja a negyedet, ahol lázadók harcolnak Bassár el-Aszad elnök erői ellen.

Ellenzéki aktivisták Aszad erőit vádolják azzal, hogy szerdán, hajnal előtt ideggáztámadást intéztek Dzsobár és a főváros más külső negyedei ellen, százakat ölve meg.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×