eur:
389
usd:
361
bux:
68646.61
2024. május 7. kedd Gizella

Ponta javasolta Tőkés román állami kitüntetésének visszavonását

Victor Ponta román miniszterelnök hivatalos átiratban javasolta az elnöki hivatalnak Tőkés László állami kitüntetésének visszavonását, miután megítélése szerint már nem teljesülnek sem a jogi, sem az erkölcsi feltételei annak, hogy az európai parlamenti képviselő a Románia Csillaga érdemrend birtokosa legyen - közölte pénteken a Mediafax hírügynökség.

A kormányfő szerint Tőkés a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen Románia egységes és oszthatatlan nemzetállam jellegét megkérdőjelező kijelentéseket tett. Ezért Ponta levélben javasolta az államfőnek: indítson eljárást a kitüntetés visszavonása érdekében.

A legfőbb román közjogi méltóságok mindegyike bírálta Tőkés Lászlót, amiért azt javasolta, Magyarország vállaljon védhatalmi szerepet Erdély érdekében úgy, ahogy azt Ausztria tette Dél-Tirol esetében.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×