eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Újabb súlyos buszbaleset

Két ember meghalt, 30 megsérült Franciaország déli részén egy távolsági busz balesetében vasárnap.

A jármű 44 - francia, spanyol, orosz és ukrán - utassal Marseille és a spanyolországi Murcia között közlekedett. Az előzetes adatok szerint a spanyol sofőr az A-9-es autópályán elvesztette uralmát járműve felett az Aude megyében fekvő Fitounál. A busz oldalára fordult, és az öt méter magas töltésről az árokba borult.

A baleset helyszínére a mentőalakulatok 150 embere érkezett ki, a munkálatokban, továbbá a áldozatok ellátásában és szállításában 4 helikopter és húsz mentőautó is közreműködött.

Legalább három sebesült állapota súlyos. Az egyik halott spanyol, a másik francia állampolgár volt.

David Charmatz, Narbonne város ügyésze szerint nehezen hihető a buszvezető beszámolója a történtekről, amely szerint egy utas meglökte a kormányt, hogy álljon meg.

Egyes szemtanúk beszámolói ellentmondanak a vezető állításának.

A sofőr rendőri őrizetét ideiglenesen felfüggesztették, mert sokkot kapott, és a hatóságok úgy ítélték, hogy nem alkalmas a rendőrségi kihallgatásra.

Más beszámolók szerint a sofőr azt állította, hogy járműve előtt egy autós veszélyes manővert hajtott végre, és neki erre kellett reagálni az ütközés elkerülése érdekében.

A négysávos sztráda a kérdéses időben valóban igen forgalmas volt, egyike a Spanyolországot Franciaországgal összekötő útvonalaknak.

Tizenkét óra leforgása alatt ez volt a második súlyos közlekedési baleset a megyében. Az előzőben öt fiatal halt meg, miután autójuk vezetője elvesztette uralmát a jármű felett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×