eur:
389.21
usd:
361.44
bux:
67947.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kigyulladt egy teherautó egy norvégiai alagútban

Kigyulladt egy teherautó hétfőn egy 11,4 kilométer hosszú alagútban Norvégia délnyugati részén. Az alagutat lezárták és kiürítették, 55 embert füstmérgezés és más sérülések miatt kórházba szállítottak.

A teherautó 3,5 kilométert tett meg a második leghosszabb norvégiai alagút, a Gudvangatunnelen belsejében, amikor lángra kapott. A tűz következtében az alagútban kikapcsolt a világítás - közölte a mentőegységek szóvivője. A sérültek többségét az erős füst miatt szállították kórházba, de néhányan akkor sérültek meg könnyebben, amikor a sötétségbe borult alagútban karamboloztak az autójukkal.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, a lángokat sikerült megfékezni. A teherautó sofőrje nem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×