eur:
388.64
usd:
361.25
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Áradás és havazás okoz gondot Európában

Hárman meghaltak Spanyolországban a heves esőzések miatti áradásban.

A fővárostól délre, Ciudad Real környékén egy teherautó zuhant egy megáradt folyóba, egy személyautó pedig egy megroggyant hídról csúszott a vízbe. Az ország dél-keleti részén százan ragadtak egy kempingtáborban, mert a kivezető utat elöntötte a víz.

A kiadós esők Portugáliában is gondot okoznak: az ország középső tájain több falut is elvágtak a külvilágtól a megáradt folyók, de a legsúlyosabb helyzet Lisszabonnál, a Tejo folyó mentén alakult ki.

Lengyelországban a sűrű havazás nehezíti meg az életet: több mint 100 ezer család maradt áram nélkül az ország keleti és középső vidékén. Akadozik a közúti és légi forgalom is Lengyelországban, ahol két hétig még biztosan nem érkezik meg a tavasz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 07:24
×
×
×
×