INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Máshol is gondot okozott a havazás

InfoRádió / MTI
Több szomszédos országban is gondot okozott a havazás.

Horvátország fővárosát reggelre 40 centiméternyi hóréteg borította be, amely napközben tovább vastagodott. A szakadó hó fennakadásokat okozott a zágrábi tömegközlekedésben. Horvátország északnyugati megyéiben a hó miatt egyes helyközi járatok sem üzemeltek, ezért néhány iskolában csütörtökig elhalasztották a második félévi tanévkezdést.

Szlovákiában a hajnal óta tartó sűrű havazás elsősorban az alsóbbrendű utakon okozott gondokat, több magashegyi átjárót le kellett zárni a kamionforgalom előtt. A szlovák fővárosban jelentős késések vannak a tömegközlekedésben. A pozsonyi repülőtér tájékoztatása szerint a havazás miatt két menetrendszerinti londoni járat Budapesten landolt.

Japánban is gondot okozott a téli időjárás. Ezen a télen először havazott Tokióban, a japán fővárost 8 centiméteres hóréteg lepte el, amire 2006 óta nem volt példa. Az óránként 90 kilométeres sebességet elérő széllökések által kísért havazás miatt több mint 850 repülőjáratot töröltek, akadozott a vasúti közlekedés, időlegesen több autópályát le kellet zárni, az utakon pedig komoly torlódások alakultak ki. Tokióban 267-en sérültek meg az időjárás miatt történt balesetekben.

A címlapról ajánljuk