eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál

Erős földrengés volt Japánban

Erős, a Richter-skála szerinti 6,2-es földrengés volt helyi idő szerint kedd reggel japán északkeleti partvidékén - jelentette az amerikai földtani intézet.

A rengés központja az első mérések szerint 9,7 kilométeres mélységben, Mijako várostól 96 kilométerre észak-északkeletre volt Honsú szigete mellett, a tenger alatt. Szökőár riasztást nem adott ki a cunamira figyelmeztető csendes-óceáni központ.

Pár órával az esemény után a helyi sajtó nem kapott értesítést áldozatokról vagy említésre méltó károkról, volt viszont egy 5,1-es erejű utórengés.

A keddi földmozgás annak a térségnek a szomszédságában zajlott le, ahol tavaly március 11-én egy 9-es erősségű földrengést pusztító szökőár követett. A hatóságok legutolsó mérlege szerint 15.870 ember vesztette életét, és 2.814-et még mindig eltűntként tartanak számon.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×