eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

NATO-katonákat öltek meg Afganisztánban

Rendőri egyenruhába öltözött afgán fegyveresek öltek meg négy NATO-katonát az afganisztáni Hilmend tartományban. A hatóságok nem közölték az áldozatok nemzetiségét. A szövetség a támadás körülményeit sem ismertette, csak utalt arra, hogy az afgán rendőrség feltételezett tagjai hajtották végre azt. Alig fél napon belül ez volt a második ilyen jellegű támadás.

A londoni védelmi minisztérium az este jelentette be, hogy egy rendőri egyenruhát viselő afgán fegyveres két brit NATO-katonát gyilkolt meg az afganisztáni Hilmend tartományban. Nagy-Britannia 2001 októbere óta vesz részt a NATO vezette nemzetközi biztonsági erő tevékenységében.

 A brit kontingens jelenleg 9500 fős, a második legnagyobb az amerikai után. Az afganisztáni bevetésben eddig 430 brit katona vesztette életét.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×