eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Perel a pikáns pletykák miatt a volt elnök felesége

A korrupciós vádak miatt még februárban lemondott német államelnök felesége jogi úton keres védelmet azon híresztelésekkel szemben, hogy férjhez menetele előtt átmenetileg örömlányként kereste kenyerét. Az asszony ügyvédje felszólította a Google-t is, hogy a keresőalkalmazásban szüntesse meg a volt elnök felesége neve mellett automatikusan felajánlott kiegészítéseket, amelyek a prostitúcióra utalnak.

Az eset még arra az időre nyúlik vissza, amikor a kereszténypárti politikus, Christian Wulff, mint Alsó-Szászország tartományi kormányfője, elvált előző feleségétől.

Állítólag pártjának egyes vezetői azon az alapon kezdték firtatni új feleségének, a nála jóval fiatalabb Bettinának múltját, hogy a rendkívül csinos nő korábban pénzért férfiakat kísért esti szórakozásukra. Noha a pletyka akkoriban nem kelt szárnyra, tavaly decemberben - amikor Christian Wulff már mint államelnök korrupciós vádak össztüzébe került - egy közismert televíziós műsorvezető az állításokat kiteregető bulvárlap, a Bild főszerkesztő-helyettesétől azt is tudakolta, hogy az újság tényleg rendelkezik-e olyan adatokkal, amelyek Bettina Wulff züllött előéletére utalnak. Az újságíró válaszában leszögezte, hogy a pletykának semmi alapja sincs.

Most Bettina Wulff mégis jogi eljárást helyezett kilátásba a műsorvezető ellen, amiért - úgymond - a nyilvánosság előtt ismét szóba hozta a jó hírnevét romboló pletykát, a Google-t pedig arra szólította fel, hogy a keresőkifejezések között szüntesse meg a neve mellett automatikusan feltűnő kiegészítéseket.

Az ügynek különös pikantériát kölcsönöz, hogy Bettina Wulff emlékirata ezekben a napokban kerül a német könyvpiacra A dolgok szemlélete címmel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×